Bel nu voor een proefles: 06-22713728

Veel gestelde vragen

Het motorrijbewijs bestaat uit 3 delen; theorie, AVB (algemene voertuig beheersing) en AVD (algemeen verkeersdeelname).  Je kunt meteen beginnen met lessen zodra je 18 bent, je B rijbewijs in bezit hebt of een geldig theorie A certificaat. Voordat  je een  AVD examen  gaat doen, moet je je theorie wel  behaald hebben.  Tijdens je eerste les gaat de instructeur ook bekijken wat je kunt, en geeft indien mogelijk een advies welk lespakket je nodig zult hebben.

Categorie A1 is voor motorfietsen tot 125cc en maximaal 11 kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.

Categorie A2 is voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar of kandidaten moeten minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A1.

Categorie A is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 21 jaar (was 24 jaar). Er komt dan een code 80 op het rijbewijs. Na 2 jaar vervalt de code 80. Denk eraan dat je wel je rijbewijs opnieuw aanvraagd na de 2 jaar. Anders moet je wachten tot je 24 jaar bent. Met code 80 mag je rijden op een driewielige motor (>15 kw), een A1 motor of een A2 motor. Na 2 jaar of bij het bereiken van de leeftijd van 24 jaar, mag je op een tweewielige A motor rijden.

Ben je 24 jaar en ouder en wil je het motorrijbewijs behalen? Dan mag je  gelijk voor het ‘zware’ rijbewijs, rijbewijs A.

Ben je in het bezit van je A2 rijbewijs en wil je  graag je A rijbewijs halen? Als je 2 jaar in het bezit bent van je A2 rijbewijs en je bent 24 jaar of ouder, dan kun je een combi-examen doen. Dit houdt in dat je AVB en AVD in 1 examen gaat doen. Je hoeft niet opnieuw je theorie te behalen. We rijden graag een les met je om te kijken of je klaar bent voor dit examen.

Rijbewijs B of een geldig theorie A certificaat

Je bent verplicht om een goedgekeurde helm te dragen, deze hebben wij voor  je te leen. 
Je draagt handschoenen die de hand bedekken en zoveel mogelijk ook het polsgewricht, deze hebben wij voor je te leen. Je draagt hoge schoenen of laarzen die de enkel bedekken. 
Je draagt stevige  kleding waarvan de broek de benen bedekt. De jas moet het bovenlichaam en de armen helemaal bedekken. 

Het behaalde theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Dit kan zeker!  Wij willen graag met je meekijken hoe  jij je rijopleiding wil betalen en in hoeveel termijnen. Wij regelen dan alles voor je op kantoor, zodat je er zelf geen omkijken meer naar hebt en jij je kunt focussen op je rijopleiding.

Contact

Motorrijschool – Freebird
Eerste oosterstraat 7
6413 BH Heerlen
06-22713728
info@motorrijschoolfreebird.nl